HEDEF YKS2024

May

Okul Rehber Öğretmeni Ayşegül ERENLER tarafından ,12.sınıf öğrencilerinin sınava hazırlık süreci , hedefleri  , hazırlık çalışmaları ve  üst öğrenim seçenekleri vb. konuların değerlendirildiği grup çalışmaları gerçekleştirildi.

Nis

12.sınıf öğrencilerimize yönelik üniversitede karşılaşacakları kavramları içeren üniversite sözlüğü modüler pano çalışması hazırlandı.Ayrıca öğrencilerimizin mesleklere yönelik farkındalık kazanması amacıyla örnek belli başlı meslekleri içeren meslek tanıtım panosu hazırlandı.

12. Sınıf öğrencilerimizden okul içinde yapılan 5 deneme sonucuna göre ilk 15'e giren öğrencilerimizi okul içinde YKS hazırlık kampına aldık.Okul derslerinin yanısıra öğretmenler eşliğinde kendilerini eksik gördükleri konulardan birebir ders almaları sağlanmıştır.Ayrıca her branştan testlerle öğrencilerimizi sınava hazırlamaktayız.YKS kampı için öğrencilere verimli bir ders proğramı ve seri denemeler yapılmaktadır.

Milli Savunma Üniversitesi ile ilgili tanıtım panosu yapıldı  ve  ilgili afişler hazırlandı.Öğrencilerimiz panaoları inceledi.Sınava başvurmak isteyen öğrencilerimize rehberlik yapılarak başvuru yapmaları sağlandı.

Hedef YKS Üniversite Hazırlık Programı ile ilgili tanıtım panosu yapıldı.YKS ile ilgili afişler hazırlandı.Öğrencilerimiz panaoları inceledi.

Okulumuz öğrencilerine derslerinde ve girecek oldukları tüm sınavlarda daha başarılı olmalarını amaçlayarak Okul Rehber Öğretmenlerimiz Sınıflarda ve toplantı salonunda Etkili ders çalışma yöntemleri, Etkili Okuma ve Motivasyon Seminerleri düzenledi. Bu seminerlere Okulumuz eski mezun öğrencilerinden YKS sınavında bir üniversiteye yerleşmiş öğrencilerimizide davet ederek onların deneyimlerini paylaşmalarını hedefledik.

Okulumuz 12. sınıf öğrencilerine YKS yerleştime ve tercih dönemlerinde bir fikir sahibi olmaları isteğiyle Cumhuriyet Üniversitesi ve Sivas Bilim Teknik Üniversitesine geziler düzenlendi.Ayrıca "Meslek Tanıtım ve Kariyer Günleri" kapsamında okulumuz toplantı salonunda değişik mesleklerden Okulumuz eski mezunları davet edierek seminerler verildi.

Okul rehberlik servisince okul idaresi ve öğretmenlere okulumuzda yapılan denme sınavlarının  analizleri yapılarak  bilgilendirme toplantısı yapıldı. Ayrıca 12. sınıf velileriyle rehber öğretmenimiz bir değerlendirme ve bilgilendirme toplantısı yaptı.

Din Öğretiminden sorumlu Şube müdürü başkanlığında il Rehberlik Koordinatörü ve İmam Hatip okullarında görev yapan Hedef YKS koordinatörleri ile İl bazlı Hedef YKS zümre kurulu toplantısının gerçekleştirildi. İlimizde bulunan İmam Hatip ortaokul ve Liselerinde uygulanacak LGS ve YKS rehberlik hizmetleri ile ilgili kararlar alındı.