SİVAS / MERKEZ - Sivas Anadolu İmam Hatip Lisesi

Kriz ve Öfke Yönetimi Semineri

Aile Çocuk Eğitim Programı kapsamında Nisan ayı içerisinde okul rehber öğretmeni Ayşegül ERENLER tarafından öğrencilerimize yönelik “Kriz ve Öfke Yönetimi” konu başlığı altında Öfke kontrolü, çatışma çözme yöntemleri ve kriz yönetimi semineri gerçekleştirildi. Çalışmada  öfke duygusunun tanınması, kontrol edilmesi ve yapıcı bir şekilde ifade edilmesi konusunda bir farkındalık oluşturuldu. Sonrasında kontrol edilemeyen öfkenin şiddete dönüşümü, şiddetin tanımı ve türleri hakkında bilgi verildi. Sunumun son aşamasında ise çatışma kavramının tanımı , çatışmanın olağan ve yaşamın bir parçası olduğu gerçeği, çatışmada kullanılan yollar ve çatışma çözme teknikleri günlük yaşam örnekleriyle detaylı bir şekilde anlatıldı.

Yayın: 06.05.2024 - Güncelleme: 06.05.2024 09:57 - Görüntülenme: 26