Ock

Sivas Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri Milli Eğitim Bakanlığı’nın yayınladığı etkinlikler kapsamında Coğrafya Öğretmeni Celal Depeci ve Tarih Öğretmeni Necati Avcı rehberliğinde müze gezisi düzenledi.

İlk olarak Sivas'ın tarihi mekanları, Aşık Veysel, Kangal köpeği, konaklar, folkloru, spor geçmişi, arkeolojik bulguları ve yöresel ürünleri ile ilgili bölümlerin yer aldığı Sivas Şehir Müzesi gezildi. Sivas tarihinin canlı bir hafızası niteliğindeki müzede öğrencilerimiz zaman içinde adeta bir tarih yolculuğuna çıktılar.

Daha sonra Sivas'a özgü el sanatları ve zanaatçılığının dönemine uygun olarak tasarladığı Sivas Zanaatkarlar Çarşısı ve Müzesini gezildi.

Son olarak 9 milyon yıl önce yaşamış çeşitli memeli hayvanlara ait fosil kalıntıları ve Hititler, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait eserler de sergilendiği Sivas Arkeoloji Müzesi gezildi.

Ayrıca yazma eserler kütüphanesi olan Ziyabey Yazma Eser Kütüphanesi ve Tarihi sivas Kalesi gezildi.

Hazır bulunuşluk sınav sonuçları açıklandı.